Topsporter

Bij ons wordt er op de unieke aspecten van jouw sport getraind. Maximale kracht, explosieve kracht, uithouding, stabiliteit, mobiliteit,... Iedere sport wordt gekenmerkt door zijn eigen specifieke eisen, maar allen hebben ze ook een ding gemeenschappelijk : "Pillar strength".

"Pillar strength" of "corestability" vormt de basis van alle trainingen. De spieren die de schouders, torso en heupen ondersteunen vormen de pillar van het lichaam. Een gebrek aan "Pillar strength", en dus minder ontwikkelde spieren die de schouders, torso en heupen ondersteuning, zorgt ervoor dat bewegingen ineffici‘nt worden uitgevoerd wat resulteert in energieverlies en herhaalde compensaties die uiteindelijk tot blessures kunnen leiden. Het streven naar "corestability" is dus essentieel.

Bij de meeste sporten komt ook het principe van "kinetic linking" voor. De krachttransfer van de onderste extremiteiten naar de bovenste verloopt via deze core. Dit kan alleen effici‘nt en vlot gebeuren indien deze core sterk genoeg is.

GRATIS INTAKE

Onze personal trainers nodigen steeds iedereen eerst uit voor een vrijblijvend intakegesprek. Op die manier maak je kennis met de praktijk en onze werkmethode. Het geeft ons ook de mogelijkheid om samen te bespreken wat een personal trainer voor jou kan betekenen en hoe we jouw vooropgestelde sportieve doelstellingen op een haalbare manier kunnen bereiken.

Neem contact op >

Je hebt nooit alle kennis in pacht. Daarom heb ik samen met andere specialisten besloten de stap te zetten naar een gemeenschappelijke praktijk genaamd "Progress". Dit sportmedisch centrum legt de focus op Personal Training en Kinesitherapie. Met elk onze eigen kennis vullen we elkaar perfect aan en zijn we in de mogelijkheid om jou nog beter te begeleiden.

Ontdek Progress >

Contact

Ward Diricks ward.diricks@gmail.com 0472/34.09.06 Langeplankstraat 21
9052 Zwijnaarde
(Belgi‘)

Heb je vragen of wil je eens een vrijblijvende ontmoeting? Neem gerust contact op.